Kurczak z kurkumą, oregano i skórką z cytryny #sous vide
metoda sous vide, u mnie ANOVA (66 °C, czas: 1,5 godziny)
składniki:
2 piersi kurczaka (łącznie ok.600 g)
1 łyżeczka oregano (może być świeże)
1-1,5 płaska łyżeczka kurkumy
sól ok.1/2 łyżeczki,
pieprz
1/2 łyżeczki oleju kokosowego
Krok 1
urządzenie nastawiawiłam na temp.66 °C.
Krok 2
wszystkie składniki wrzucić do woreczka strunowego.
po ogrzaniu wody do odpowiedniej temepratury, włączyć start. Czas gotowania ok.1,5 godziny.
Krok3
rozgrzać na patelni olej kokosowy i zrumienić delikatnie kawałki kurczaka.
Pozdawać ze szpinakiem lub sałatą.
Komentarze
Prześlij komentarz