Rajska kostka
Rajska kostka
wg Hemsley+Hemsley
200 g gorzkiej czekolady min 60% kakao
wg Hemsley+Hemsley
Składniki:
·
200 ml śmietanki kokosowej (
·
150 g wiórków kokosowych
·
6 płaskich łyżek oleju kokosowego
roztopionego
·
3 łyżki miodu
Sposób
przygotowania:
Umieścić
zamkniętą paczkę śmietanki w misce z ciepłą wodą, by zmieniła konsystencję na płynną. wlać do miski i
wymieszać z wiórkami kokosowymi i olejem
kokosowym. Następnie dodać miód, waniliię, sól i ewentualnie 2-4 łyżki wody jeśli
lubisz bardziej miękki środek.
Wlać
masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Dociśnij masę dołęm łyżki I
wyrównaj .Wstawić do lodówki na około 15minut, lub do momentu aż masa będzie
twarda.
Roztopić
czekoladę w kąpieli wodnej . Masę kokosową wyjąć z formy pokroić w kostki
,maczać w czekoladzie i odsawić do wystęgnięcia
Komentarze
Prześlij komentarz