Pieczony łosoś z warzywami
Pieczony łosoś z warzywami
Składniki:
ok 300-400 g łososia
1 cebula biała lub czerwona
1 marchewka
zielona cześć pora
1 łyżeczka sezamu
2 łyżki bulionu lub sosu pomidorowego
3 plasterki cytryny
Sól, pieprz
1,5 łyżeczki oleju kokosowego nierafinowanego
Piekarnik nastawić na 185 °C
Brytfankę lub inne naczynie do zapiekania nasmarować olejem kokosowym.
Cebulę pokroić w talarki lub większe kawałki, marchewkę w talarki, pora w krążki . Warzywa ułożyć na dnie naczynia a na warzywach łososia. Podlać odrobiną bulionu warzywnego lub sosem pomidorowym.
Piec ok. 15-20 minut
Składniki:
ok 300-400 g łososia
1 cebula biała lub czerwona
1 marchewka
zielona cześć pora
1 łyżeczka sezamu
2 łyżki bulionu lub sosu pomidorowego
3 plasterki cytryny
Sól, pieprz
1,5 łyżeczki oleju kokosowego nierafinowanego
Piekarnik nastawić na 185 °C
Brytfankę lub inne naczynie do zapiekania nasmarować olejem kokosowym.
Cebulę pokroić w talarki lub większe kawałki, marchewkę w talarki, pora w krążki . Warzywa ułożyć na dnie naczynia a na warzywach łososia. Podlać odrobiną bulionu warzywnego lub sosem pomidorowym.
Piec ok. 15-20 minut
Komentarze
Prześlij komentarz