Frittaty muffinkowe
Frittaty mufinkowe (6 szt)
składniki:
1 por, pokrojony w krążki por (biała część)
1/4 czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
1 marchewka, starta na dużych oczkach
1/2 cukinii, również startej
4 jajka kurze
sól, czarny pieprz, oregano
opcjonalnie: ser feta, parmezan lub inny
Piekarnik nastawić na termoobieg, temp. 180 st.
Warzywa pokrojone i starte wrzucić do miski. Jajka dobrze wymieszać widelcem, dodać przyprawy i połączyć z warzywami. Przelać do foremek.
Piec ok. 15-20 minut lub do momentu aż będą dobrze ścięte
składniki:
1 por, pokrojony w krążki por (biała część)
1/4 czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
1 marchewka, starta na dużych oczkach
1/2 cukinii, również startej
4 jajka kurze
sól, czarny pieprz, oregano
opcjonalnie: ser feta, parmezan lub inny
Piekarnik nastawić na termoobieg, temp. 180 st.
Warzywa pokrojone i starte wrzucić do miski. Jajka dobrze wymieszać widelcem, dodać przyprawy i połączyć z warzywami. Przelać do foremek.
Piec ok. 15-20 minut lub do momentu aż będą dobrze ścięte
Komentarze
Prześlij komentarz